Bibelhaven i Viborg

En af Viborgs mange seværdigheder er Bibelhaven, som findes ved Borgvold.

I hjemmesiden for Viborg kan læses, at Bibelhaven er skabt af en kreds af borgere, der ved hjælp af bidrag fra private, fonde og lignende skaffede pengene til havens anlæggelse ved Borgvold i foråret 1989.
Herefter har Viborg Kommune overtaget vedligeholdelsen, og haven er udvidet i 2001.

I Bibelhaven er der en enestående samling af urter, buske og træer, der alle er nævnt i Det Nye og Det Gamle Testamente.
Det er nu afdøde biskop Johs. W. Jacobsen, der har udarbejdet alle henvisninger til de forskellige planters omtale i Bibelen.

for
at give luft

En regnfuld majdag var webmaster på besøg i Viborg og med værtsfolkene en rundtur i byen. Bibelhaven blev også aflagt et besøg, og det blev en spændende tur rundt i haven med de mange planter og buske.
Det var ikke nemt at fotografere, men her er nogle billeder fra haven.

for
at give luft

En læser skriver:

--- har også været i Bibelhaven i Viborg. I anderledes vejr end du, varmen og tørken rådede på det tidspunkt, vi var der, og den havde unægteligt sat sit præg på planterne. Alligevel var det meget spændende at gå rundt og læse om de forskellige planter, som vi jo for en stor del kender så godt.
Inspirationen til at se haven har jeg fået ved at læse bogen "Planter fra bibelen" af Alice Bøgh, som har malet og skrevet om mange af de planter, der omtales i bibelen. Bogen er meget interessant og flot udstyret.